За кілька днів українців очікують два тижні щоденних повітряних тривог: яка причина

За кілька днів, з 16 січня по 1 лютого, українців, у тому числі й буковинців, очікують щоденні повітряні тривоги. Саме в цей період пройдуть нові спільні навчання авіації рашистів та білорусів на території РБ.

На аеродроми Білорусі ще з 8 січня почала злітатися російська авіація для участі в спільних льотно-тактичних навчаннях, повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

На аеродроми Білорусі вже прибули дев’ять гвинтокрилів армії Російської Федерації (станом на 8 січня).

"На аеродром "Мачулищи" вже почали прибувати борти ВКС РФ. Так, відомо про 9 вертольотів Мі-8 і Мі-24 ВКС РФ, на деяких з них помічали символ "Z", – йдеться в повідомленні.

Саме сьогодні, 12 січня, має завершитися прибуття російських літаків до Білорусі. Найімовірніше, авіація у цей період дислокуватиметься на аеродромах у Мачулищах та Барановичах. Не виключено також, що можуть бути задіяні Лідський, Лунінецький та Бобруйский аеродроми.

Таким чином, із 16 січня до 1 лютого в Україні знову можливі часті повітряні тривоги. Саме в цей період пройдуть нові спільні навчання авіації рашистів та білорусів на території РБ. Міноборони Білорусі повідомило, що авіапідрозділи ЗС Росії та Білорусі з 16 січня по 1 лютого проведуть спільні льотно-тактичні навчання, під час яких задіятимуть усі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО.

Нагадаємо, до Білорусі продовжують стягувати сили російських окупантів. Так, в ніч на 7 січня в країну прибув ще один ешелон, який перевозив не менше 700-800 російських окупантів.

При цьому, за даними моніторингу, в період 5-6 січня на територію Білорусі прибуло чотири ешелони російських військ із технікою та особовим складом.

Українцям наполегливо радять не ігнорувати повітряні тривоги, адже немає жодних гарантій, що якийсь із літаків не атакує територію України під час польоту.

2ogoloshenya