Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що режим диктатора Володимира Путіна хоче запропонувати Україні мирну угоду за прикладом поділу Кореї.

"Нам зараз пропонують корейський варіант. Так звана умовна 38 паралель. От тут такі українці, а тут не такі українці. Росіяни зараз будуть вигадувати все що завгодно. Точно знаю, що один із варіантів, які вони можуть нам пропонувати — це 38 паралель", — заявив Данілов.
Він зазначив, що самі корейці не в захваті від долі своєї країни.
"Нещодавно спілкуючись з представниками Кореї, я звернув увагу… Вони вважають, що тоді була велика помилка, що пішли на поступки, погодилися з тим, що треба заради збереження. Сьогодні мають проблеми", — повідомив Данілов.
Довідка:
Розділення Кореї на КНДР ї Південну Корею відбулося у 1945 році після поразки Японії, яка до цього правила Кореєю, у Другій світовий війні. США і СРСР підписали угоду про спільне управління країною. Лінія розділу зон впливу двох держав пройшла по 38-й паралелі. Після Корейської війни (1950—1953) дві країни були розділені демілітаризованою зоною.

2ogoloshenya