Військовий експерт розповів, на яку небезпеку з Білорусі варто звернути увагу

У Білорусі виготовляють зброю, що може становити потенційну небезпеку для України.

Ідеться про реактивні системи залпового вогню "Полонез" – комплекс, розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм.

Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів член Чеської асоціації міжнародних досліджень, колишній науковий співробітник Королівського інституту

міжнародних відносин у Лондоні, військовий експерт та фахівець з безпеки Юрій Федоров.

"Ці комплекси у Білорусі почали виробляти роки два тому, на основі китайських технологій і є відомості, що їхня дальність може бути більше 300 км", – сказав експерт.

За словами Юрія Федорова, можливо, що саме про постачання "Полонезів" йшлося під час останніх візитів Путіна та Шойгу до Мінська. Їхня кількість обчислюватиметься десятками, у кращому випадку.

Раніше прикордонники розповіли, скільки військових Росія стягнула до кордонів Білорусі та чи достатньо цієї кількості для наступу на Україну.

Також британська розвідка доповіла, що росіяни перекинули в Білорусь частину танкової армії.

Нагадаємо, соратник Зеленського попередив Лукашенка. Росія використовує територію та повітряний простір Білорусі у війні проти України, і це вже дає нам право оборонятися. Однак Україна не вдарить по Білорусі, доки її армія фізично не втягнута в конфлікт.

2ogoloshenya