«Ми розглядаємо таку можливість»: у розвідці прогнозують наступ росіян на двох напрямках

Російська Федерація не планує завершувати війну проти України та буде намагатися проводити нові наступи на фронті. Наразі на жодному з напрямків окупантам не вдалося досягнути своєї мети.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк у коментарі "РБК-Україна".

За його словами, питання полягає в тому, на яких територіях росіяни планують наступати. Розвідка поки не може точно це спрогнозувати.

"Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі або сходу. Такі дії ворога передбачаються, і наші війська до цього готові", — сказав Черняк.

При цьому він наголосив, що наразі сил та засобів в окупантів на території Білорусі немає. Він упевнений, що росіяни будуть намагатися втримати сухопутний коридор до Криму та захопити всю Донецьку область. На його думку, окупантам не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.

"За оцінками воєнної розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове", — додав Черняк.

2ogoloshenya