Росіяни призначили ексголову СБУ куратором «спецслужби» окупованої Херсонської області

Російські загарбники дійсно призначили колишнього очільника СБУ часів президентства Віктора Януковича Олександра Якименка куратором "спецслужби" окупованих територій Херсонської області.

Про це повідомляє місцеве видання "МОСТ".

Зазначається, що інформація про участь злочинця у встановленні в Херсонській області окупаційного режиму з'явилась у ЗМІ ще в серпні. Однак лише зараз відповідні дані знайшли своє підтвердження.

Згідно з інформацією видання, йдеться про запис у російському "Єдиному державному реєстрі юридичних осіб", де вказано, що окупаційну "спецслужбу" зареєстрували 22 грудня.

"Вона отримала назву "Державна служба безпеки Херсонської області". Місцем її розміщення російські загарбники визначили будівлю Господарського суду області на вулиці Театральній, 18 у Херсоні", - додає "МОСТ".

Варто зазначити, що колишній голова СБУ часів президента-втікача Януковича є чинним громадянином росії та проходив службу в армії окупантів.

У 2013 році його, з порушенням законодавства, призначили керівником Служби безпеки України. На цій посаді він "відзначився" тим, що намагався втягнути СБУ в спроби влади придушити Євромайдан в лютому 2014 року.

Якименко після усунення Януковича від влади втік до Росії.

За причетність до спроб придушити Євромайдан йому повідомляли про підозру щонайменше 4 рази - у 2014, 2015, 2017 та 2021 роках.

Нагадаємо, що у Херсоні затримали колаборантку із "Партії регіонів".

2ogoloshenya