Росія використовує мобілізацію для знищення корінних народів — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія використовує мобілізацію для знищення представників корінних народів. Зокрема, окупованого Криму, а також Кавказу, Сибіру та інших територій РФ.

Про це він сказав під час звернення, пише НВ.

«Злочинна мобілізація використовується Росією не лише для того, щоби подовжити страждання людей в Україні і ще більше дестабілізувати світ, але й для того, щоб фізично знищити чоловіків — представників корінних народів, які живуть на територіях, що контролюються поки що тимчасово Російською Федерацією. Катастрофічна ситуація в окупованому Криму. Повністю підтверджується інформація щодо кримськотатарського народу. Більшість мобілізаційних повісток розписано там саме на киримли. Це ще один елемент геноцидної політики Росії, ще одна причина для негайної і жорсткої реакції всього світу. На території самої Росії відбувається те саме — це прорахована імперська політика. Це удар по народах, наприклад, Дагестану, та й усього Кавказу, по корінних народах Сибіру та інших територіях», — сказав президент.

Він відзначив водночас початок боротьби в Дагестані, де почали протестувати проти мобілізації.

Зеленський вкотре закликав мешканців Росії «не підкорятися злочинній мобілізації, тікати або здаватися в український полон за першої ж нагоди».

У МЗС країни заявили, що заяви російського диктатора про мобілізацію в РФ та проведення псевдореферендумів є «тривожною ескалацією» війни проти України.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив у країні «часткову мобілізацію». Міністр оборони РФ Сергій Шойгу після оголошення мобілізації казав, що в армію збираються призвати 300 тисяч резервістів. За даними ЗМІ, диктатор хоче призвати 1 мільйон росіян на війну проти України.

2ogoloshenya