Прессекретар президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана Ібрагім Калин розповів деталі узгодження списків на обмін командирів Азову.

Про це повідомляє CNN Türk.

За його словами, Туреччина не робила багато публічних заяв, доки питання не було вирішено.

«Наш президент дуже тепло ставився до цього питання, ми обговорювали це питання з колегами приблизно три — три з половиною місяці. 15 імен не узгодили. Цей список не дійшов до Львова (зустрічі Зеленського та Ердогана — ред.), наприкінці скоротився до п’яти прізвищ. Ці п’ять людей залишаться у нас у безпеці, доки війна не закінчиться», — сказав він.

Калин додав, що турецька влада запропонувала командирам Азову залишитися в Туреччині, а українська сторона мала конструктивну позицію.

У ніч на четвер, 22 вересня, стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 захисників, з них 108 — бійці Азову. П’ять командирів із Азовсталі зараз перебувають у Туреччині. Також були звільнені десять іноземних захисників України, вони прибули у Саудівську Аравію.

П’ять командирів гарнізону Азовсталь обміняли на 55 російських військових, в обмін на решту Україна віддала країні-агресору підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука.

2ogoloshenya