На окупованих територіях почалися псевдореферендуми про приєднання до рф

Окупанти ходять зі зброєю, записують у блокнот тих, хто "проти". Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей сьогодні, 23 вересня, розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до росії. Вони продовжаться до 27 вересня.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У «ДНР» та «ЛНР» на псевдореферендум винесли питання, чи підтримують місцеві жителі «входження республіки до складу росії на правах суб'єкта рф».

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей питання звучить так: «Ви за вихід області зі складу України, утворення областю самостійної держави та входження її до складу російської федерації на правах суб'єкта рф?».

Про те як відбувається псевдо-референдуми розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Стартувало "голосування" на "організованих місцях у придомових територіях". Простіше - заповнюють якісь папірчики на кухнях у квартирах та дворах. Виглядає це вкрай дивно. Конфіденційністю і не пахне. "Голосують" на кухні та у дворі. Окупанти позакривали міста на виїзд, людей не випускають, щоб не втрачати "голоси", - написав Гайдай.

Він додав, що від людей в окупанції отримав інформацію, що так звані "комісії" супроводжують люди зі зброєю.

В разі невідкриття дверей в квартири - погрожують їх вибити. Коли в "бюлетені" людина ставить галочку навпроти "НІ", - її записують до "блокноту".

"Голосувати" можна без паспорту, бо "ми тєбя і так знаєм".

Як повідомив міський голова Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, російські окупанти почали звозити масовку з окупованого Криму до захопленого Мелітополя, щоб показати підтримку псевдореферендуму.

«Вони не відмовилися від ідеї проведення „референдуму“, хоч бачать тотальний опір нашого громадянського населення на тимчасово окупованій території. Тому вчора ввечері привезли на багатоповерхових автобусах масовку саме з Криму, за допомогою якої вони хочуть знімати ці пропагандистські сюжети про нібито підтримку з боку місцевого населення в Мелітополі», — пояснив він.

Мер також розповів, що окупанти почали ходити по квартирах мелітопольців, але «їм ніхто не відкриває та не відповідає на їхні заклики, тож підтримки точно немає».

Федоров підкреслив, що надалі окупаційна влада може вдатися до тортур та залякувань місцевого населення.

2ogoloshenya