Вночі росія обстріляла Південноукраїнську АЕС: потужний вибух прогримів за 300 м від реакторів (ВІДЕО)

Вночі на Миколаївщині, за 300 метрів від Південноукраїнської АЕС, прилетіла російська ракета.  Відбулося короткочасне відключення електролінії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ та НАЕК «Енергоатом».

Російська армія в ніч проти 19 вересня ракетами вдарила по промисловій зоні Південноукраїнської атомної електростанції. Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС.

Зазначається, що ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Потерпілих серед персоналу станції, на щастя, немає.

У результаті обстрілу відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.

Наразі, як наголошується, всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі.

Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світові. Їх треба негайно зупинити, аби не допустити нової катастрофи, - наголошують в Енергоатомі.

У пресслужбі "Енергоатому" також оприлюднили фото вирви від нічного вибуху ворожої ракети на ПАЕС: її діаметр – 4 м, глибина – 2 м.

Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно, - йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ.

2ogoloshenya