100108

Про те що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

«Наразі ми працюємо над ексгумацією тіл військовослужбовців. Потім тіла будуть передані експертам для подальшої ідентифікації осіб загиблих. На жаль, це тільки початок нашої роботи тут, скільки локацій ще буде знайдено на деокупованих територіях поки не відомо, але сувора реальність вказує на те, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію», – резюмував посадовець.

Як «Вечірній Кам’янець» повідомляв раніше: В Ізюмі розпочалися процесуальні дії щодо масових поховань

Нагадаємо, у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Наразі відомо, що дехто був убитий (розстріляний), дехто загинув від артилерійського вогню, так званих мінно-вибухових травм. Дехто загинув від авіаударів. Багато тіл ще не впізнані, тому причини смерті будуть встановлені в ході слідчих дій.

В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі і хочуть направити місію.

«Наші колеги в Україні стежать за ситуацією і мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюма для встановлення обставин смерті цих осіб», - повідомила прес-секретар Офісу Елізабет Тросселл.

2ogoloshenya