Окупанти відступили від стратегічно важливого села Киселівка, що зрушує лінію фронту, практично до Чорнобаївки і Херсону - дані зі звіту ISW

Село Киселівка неподалік Херсону має стратегічне значення як для українських захисників, так і окупантів.

За кілька місяців ЗСУ декілька разів його звільняли, але від тиском змушені були відступити на північний захід. Тепер росіяни залишають цей населений пункт, зберігши там формальний контингент…

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни (ISW).

«Супутникові знімки позицій РФ у Киселівці (за 15 км на північний захід від Херсона) показують, що всі російські машини, окрім чотирьох, відійшли від попередніх передових позицій», - зазначають аналітики.

В ISW пояснили, що Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою, крайньою частиною Херсона.

«Очевидне відведення російських військ із цієї позиції може порушити здатність росіян захистити північно-західні околиці міста Херсона та свідчить про те, що російські війська в цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям», - вказали в Інституті вивчення війни.

Раніше - 12 вересня - речниця Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що російські війська, розташовані на правому березі Дніпра в Херсонській області, намагаються домовитися про капітуляцію під егідою міжнародного права.

«Повідомлення про переговори та про капітуляцію є індикаторами того, що українські контрнаступи на півдні відбуваються у швидкому темпі», - додали в ISW.

2ogoloshenya