"Військові успіхи України можуть прискорити закінчення війни" — Міноборони Німеччини

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт розповіла, що може допомогти завершити війну в Україні та запевнила, що хотіла б надавати більше зброї для ЗСУ.

Про це очільниця Міноборони ФРН заявила в інтерв'ю Politico.

Зокрема, Ламбрехт сказала, що "недавні успіхи України дають мені надію на те, що росія може бути змушена припинити свою війну, додавши: "Ми дуже вражені тим, як хоробро б'ються українці". Вона підкреслила, що "очевидно, що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, навіть якщо ця війна триватиме тижні або місяці".

Ламбрехт заявила, що обмежене постачання зброї Україні, за яке часто критикують німецький уряд, пов’язане з недостатньою кількістю озброєння в самій Німеччині, де впродовж років спостерігалася тенденція до скорочення Бундесверу.

"Я б дуже хотіла дати значно більше Україні. Якби Бундесвер не був настільки "урізаний" у минулі роки, це було б можливо. Але зараз це наслідок цієї безвідповідальної економії", — сказала вона.

Берлін збільшив військові поставки Києву напередодні літа, зокрема, поставивши зенітні танки і гаубиці, а також високотехнологічні ракети протиповітряної оборони. Ламбрехт сказала, що Німеччина навчає українських солдатів операцій з розмінування, і що Берлін веде "дуже конкретні" переговори з Варшавою про створення центру технічного обслуговування в Східній Польщі, щоб мати можливість швидко ремонтувати доставлену в Україну зброю.

2ogoloshenya