У Міноборони Британії назвали основну мету рф

Британське відомство вважає, що головним завданням російських окупантів є повне захоплення Донецької області.

Основною метоюрРосії в Україні залишається наступальна операція на Донеччині. Про це повідомили у міністерстві оборони Великобританії у своєму Twitter-акаунті у понеділок, 5 вересня, пише КореспонденТ.

Відомство зазначає, що основними напрямками наступу на Донбасі залишаються Авдіївка під Донецьком та район за 60 км на північ навколо Бахмута.

"Хоча росія досягла найбільшого успіху на цій ділянці, її сили досі просуваються лише приблизно на 1 км на тиждень у напрямку Бахмута", - сказано в повідомленні.

Британська розвідка повідомила, що політичною метою воєнних дій рф залишається захоплення всієї Донецької області. Це дозволить Кремлю оголосити про "звільнення" Донбасу.

Водночас російські сили неодноразово порушували терміни для досягнення цієї мети.

Українська влада заявила, що російським силам тепер наказано завершити цю місію до 15 вересня 2022 року.

"Малоймовірно, що сили досягнуть цього, що ще більше ускладнить плани росії із проведення референдумів щодо приєднання окупованих територій до російської федерації", - підсумували в міноборони.

Нагадаємо, влада рф перенесла проведення псевдореферендумів до "ЛНР", "ДНР", а також на окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей України до кінця осені.

Глава РНБО Олексій Данілов заявив, що окупаційна влада не може сформувати "органи управління" на тимчасово захоплених територіях України через нестачу колаборантів.

2ogoloshenya