Наслідки вибухів у Криму: у РФ звільнили командувача Чорноморського флоту, — ЗМІ

За даними журналістів, адмірала Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом із 2019 року, замінить Віктор Соколов. Таку заміну пов'язують із вибухами на авіабазі у Криму, де було знищено до 8 російських бойових літаків.

Командувача Чорноморського флоту РФ Ігоря Осипова знято з посади, на цій посаді його замінить Віктор Суворов, про це повідомляють проросійські Telegram-канали, передає Фокус.

Хто такий Ігор Осипов

Ігор Осипов очолював російський флот із травня 2019 року.

осипов

Кадрові перестановки, ймовірно, пов'язані із втратами, які зазнали російські ВМФ після вибухів у Новофедорівці.

Хто такий Віктор Соколов?

соколов

59-річний віцеадмірал Соколов командував мінно-торпедною бойовою частиною на кількох кораблях, був начальником штабу та також очолював дивізіон тральщиків. У 2013 році став заступником командувача північного флоту, з 2020 року керував військово-морською академією ім. адмірала Кузнєцова.

Офіційних коментарів ЧФ РФ наразі не було.

Український журналіст Юрій Бутусов пов'язує звільнення адмірала Ігоря Осипова з катастрофічними, за його словами, наслідками вибухів на кримській авіабазі в селищі Новофедорівка, де базується головна ударна сила російського флоту — 43 морський штурмовий авіаполк.

За його словами, 9 серпня внаслідок одночасних вибухів складів боєприпасів у Криму було знищено, за найконсервативнішими оцінками, до 8 російських бойових літаків. Генштаб ЗСУ повідомив про 9 ліквідованих бортів. Інфраструктура авіабази зазнала тяжких втрат. Зі свого боку, Міноборони РФ не визнало втрати.

2ogoloshenya