Відбито атаки РФ на кількох напрямках – ранкове зведення Генштабу

Противник безуспішно намагався штурмувати позиції ЗСУ у Харківській та Донецькій областях, повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення щодо воєнного вторгнення РФ станом на ранок середи, 10 серпня.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної артилерії поблизу Сеньківки Чернігівської області.

На Харківському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Питомник, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине, П'ятигірське. Ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне - Уди, але з втратами відійшов назад. Тривають бойові дії в напрямку Байрак - Гусарівка.

На Слов'янському напрямку противник обстріляв райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вернопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

На Краматорському напрямку ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Сіверського, Григорівки, Верхньокам'янського, Сидорового та Райгородка.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали обстріли в районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Дар’ївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка та Вершина. Завдали авіаційні удари поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого та Вершини.

Ворог зробив безуспішні спроби ведення штурмових дій на напрямках Новолуганське - Спірне, Володимирівка - Яковлівка, Стряпівка - Соледар, відійшов назад.

На Авдіївському напрямку були обстріли біля Мар'їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Першотравневого, Невельського, Петровського, Нетайлового та Красногорівки. Ворожі літаки штурмової авіації діяли біля Красногорівки та Мар'їнки.

Противник намагається відновити наступ на напрямку Донецьк - Піски, вів наступ у напрямах Мінеральне - Авдіївка та Спартак - Авдіївка, але відійшов із втратами.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли райони населених пунктів Константинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченко, Пречистівка, Велика Новосілка, Бурлацький та Малі Щербаки. Завдали авіаудари біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли уздовж лінії бойового зіткнення і завдав авіаударів поблизу Новогригорівки, Андріївки та Ольгиного.

2ogoloshenya