На Донбасі в бою загинув екіпаж вертольота Мі-8: що про них відомо

На Донеччині біля села Пречистівка 13 липня під час виконання бойового завдання загинув український екіпаж вертольота Мі-8. Усі троє льотчиків служили у 16-й окремій бригаді армійської авіації "Броди".

Докладніше про Героїв читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Його називали "ходяча енциклопедія"

1 серпня у Бродах Львівської області попрощалися з трьома військовими льотчиками: командиром екіпажу майором Євгеном Копотуном, льотчиком-оператором старшим лейтенантом Назарієм Крілем та бортовим техніком капітаном Богданом Лозовим.

27-річний Євген Копотун родом із Криму. А навчався у Харківському національному університеті Повітряних сил України. Закінчив вищий навчальний заклад із відзнакою.

мі 8

"Скільки пам'ятаю Женю, він постійно читав, навчався. Ми його навіть називали "ходяча енциклопедія". День у нього починався о 4-й ранку. Навчання, потім спорт, потім знову навчання, і так постійно. Іноді здавалося, що весь свій час він витрачає на навчання. Літав він дуже добре та грамотно. Женя був дуже справедливий. Ніхто з нас не може повірити, що його вже немає", – розповів його однокурсник.

На сторінці в одній із соцмереж Євгеній постив фотографії з марафонів, в яких він брав участь. Біг був його серйозним захопленням.

мі 8 1

У Євгена залишилися дружина та маленька донька.

Двоє льотчиків родом із Бродів

Бортовий механік Богдан Лозовий родом із міста Броди, що на Львівщині. Він також навчався у Харківському національному університеті Повітряних сил України.

мі 8 2

Батьки дуже пишалися тим, що Богдан навчається на льотчика. На сторінці в Instagram батька Богдана багато фото із сином, одне з них на тлі університету ЗС України.

мі 8 3

Родом із Бродів і льотчик-оператор Назарій Кріль. Там він закінчив школу №2 та вступив до того ж Харківського національного університету Повітряних сил України.

мі 8 4

 

2ogoloshenya