«Російську сторону дуже цікавить окрема категорія військових». Екскомандир Азова розповів про труднощі обміну полоненими

Колишній командир полку Азов Максим Жорін заявив, що росіян «вкрай цікавить» обмін полонених офіцерів вищих рангів, льотчиків та кадировців.

В етері телеканалу Настоящее время в четвер, 30 червня, Жорін зазначив: російська сторона, на відміну від української, часто не розуміє, навіщо їй повертати тіла і поранених солдатів, сержантів та офіцерів:

«Вони абсолютно їм не цікаві… Є окрема категорія військовослужбовців, яка справді вкрай цікавить російську сторону, — це офіцери вищих рангів, льотчики та кадировці. Це ті, про кого вони готові завжди говорити і хочуть поміняти».

Екскомандир Азова сказав, що всі переговори про обмін полоненими відбуваються складно, а найскладніші процеси ще попереду.

«…Під контролем РФ досі залишаються командири наших підрозділів, тому поки що ми теж не готові віддавати такі цінні для РФ кадри», — додав Жорін.

Нагадаємо, 29 червня Україна і Росія провели найбільший обмін із початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Під час нього додому повернулися 144 захисники нашої країни, серед яких 95 оборонців завод Азовсталь у Маріуполі. У більшості звільнених захисників тяжкі вогнепальні та уламкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи та ампутації кінцівок.

2ogoloshenya