У Лисичанську росіяни обстріляли натовп людей, які прийшли по воду: 8 загиблих, 21 поранених

Серед загиблих і поранених є 15-ти та 14-річні хлопці.

У Лисичанську російські окупанти обстріляли з "Ураганів" натовп людей, які прийшли по воду. Внаслідок атаки - щонайменше 8 загиблих та понад 20 поранених, серед яких - неповнолітні.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Сьогодні (ред.- 27 червня) у Лисичанську, коли мирне населення набирало воду від підвезеної цистерни, росіяни поцілили по натовпу людей з РСЗВ "Ураган", - зазначив він.

За інформацією голови ОВА, восьмеро лисичан загинули, 21 особу доправили до лікарні. З них п’ятеро після отримання меддопомоги залишилися в Лисичанську, а 16 поранених містян евакуйовано до лікарень в інші регіони.

Згодом стало відомо, що серед загиблих - хлопець 2007 року народження, а серед поранених - підліток 2008 року народження.

Як Гайда розповів сьогодні під час телемарафону багатьом із 21 пораненого довелося ампутувати кінцівки.

"Вчора був приліт "Урагану". При чому це касетний "Ураган": прилетіла ракета, яка розкрилася на багато частин і потім ще завдавала вражаючої дії. З тих поранених, яких у нас після вчорашнього обстрілу було вивезено, – дуже багато поранених із ампутацією кінцівок".

Гайда додав, що російська армія "розкидає по території Лисичанська так звані "пелюстки" – протипіхотні міни, які теж призводять до втрати кінцівок.

Посадовець також наголосив, що касетні снаряди заборонені Женевською конвенцією, як і фосфорні снаряди, "але все це використовує російська армія не лише проти військових, а й мирних жителів".

2ogoloshenya