У Маріуполі загинули 22 тисячі людей —радник мера міста Петро Андрющенко

Ця цифра заснована на інформації чиновників, що залишилися в місті, але може бути набагато вищою. Також повідомляється, що є складнощі із похованням загиблих: щоб забрати тіло з моргу, родичі мають зробити відеозапис із заявою, що людину вбили українські військові.

"Маріуполь тепер місто примар", - заявив у вівторок радник мера зруйнованого українського портового міста.

Петро Андрющенко сказав, що, на думку чиновників мерії Маріуполя, "за три місяці війни загинуло не менше 22 тисяч жителів міста".

За словами Андрющенка, цифра в 22 тисячі заснована на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з чиновниками, які опинилися всередині. Але він вважає, що реальна цифра може бути набагато вищою.

Андрющенко сказав, що процес перепоховання мертвих ускладнюється тим, що офіційні особи рф наполягають, щоб тіла були доставлені в морг, і щоб особа, яка вимагає забрати його, мала погодитися на запис відео, на якому заявник каже, що загиблого було вбито українськими військовими.

Радник мера також зазначив, що, судячи з інформації, отриманої з мережі джерел, сьогоднішній Маріуполь — це місто, відкинуте в середньовіччя.

"У місті абсолютно темно. Єдині вогні — це від російських військ та російських патрулів. Всюди запах смерті та запах вогню", — сказав він.

Андрющенко зауважив, що його контакти малюють картину міста, охопленого гуманітарною катастрофою, з дуже невеликим контактом із зовнішнім світом. Мобільний зв'язок лише починає відновлюватися. Він сказав, що жителі не можуть вільно пересуватися, оскільки для будь-якого пересування містом необхідні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм взагалі тікати.

2ogoloshenya