Українська влада наказала припинити оборону Маріуполя - командир Прокопенко

Батальйон «Азов» опублікував відео на тлі запитань, скільки бійців залишилося в Маріуполі.

У п'ятницю командир батальйону «Азов» Денис Прокопенко виступив із відеозверненням, у якому закликав до належного поховання бійців, які загинули на заводі «Азовсталь» у Маріуполі.

Керівник «Азова» зазначив, що вище військове командування віддало наказ батальйону, що входить до складу Нацгвардії, зберегти життя та здоров'я військовослужбовців і «припинити оборону міста».

У п'ятницю Міноборони росії заявило, що близько 2000 бійців «Азовсталі», більшість яких складає батальйон «Азов», здалися, але цю інформацію неможливо перевірити. Невідомо, скільки бійців залишається на заводі.

У відео, опублікованому в п'ятницю, командир Прокопенко сказав, що полк «Азов» страждав «від нестачі постачання, ведучи важкі бої і оточений з усіх боків».

«Мирних жителів евакуйовано, важко пораненим надано необхідну допомогу та евакуйовано з подальшим їх обміном та передачею на територію України», – йдеться у повідомленні. – Щодо мертвих героїв, то процес триває. Сподіваюся, невдовзі їхні родичі та вся Україна зможуть їх із честю поховати».

 

2ogoloshenya