На Чернігівщині чоловік вибрався з могили після того, як його розстріляли росіяни

Мешканець Чернігівської області Микола Куліченко зміг вижити після трьох діб катувань та розстрілу окупантами.

Микола та троє його братів потрапили у полон до росіян після окупації села, пройшли три доби допитів та розстріл. Микола вижив – куля пройшла через щоку навиліт.

Після деокупації журналісти Суспільне Чернігів знайшли чоловіка, який розказав свою історію.

18 березня до братів у будинок зайшли росіяни з обшуком, знайшли форму ЗСУ молодшого брата Євгена та дідові медалі. Зі слів Миколи це і стало причиною майбутніх катувань та розстрілу.

Євгена вивели на вулицю, поставили на коліна та почали бити дубинкою, яку він сам і зробив. Хлопцям зав’язали очі, кинули у військову машину та вивезли з села. Росіяни його з братами відвезли у село Вишневе на територію пилорами.

Там братів тримали три дні. Потім повезли на розстріл. Двом його братам і йому росіяни вирили могилу. Усім трьом зв’язали руки, ноги та очі та вистрелили в голову, потім прикидали землею. Микола вижив і зміг вибратися звідти.

"Я тут, поруч старший брат, а трохи далі, менший. І його першого застрелили. Вкинули в яму, а потім Діму застрелили, але не вкидали в яму. А потім, як в мене вистрелили, мене ще і ногою штовхнули. Я впав, на верх старшого", — розповів чоловік.

06ac51674874ff2a

Попри зв’язані ноги та руки Микола вибрався з могили. Він пішов пішки до найближчого села і минув російський блокпост. Там його прихистила жителька одного села Валентина Петрівна.

До свого села Микола Куліченко пройшов пішки 40 кілометрів. Лікарі його обстежили вже після деокупації. Виявили два зламаних ребра.

Оперативно-слідча група виїхала на місце поховання після деокупації населеного пункту. Прокурор підтвердив інформацію, що очі, руки та ноги братів були зв'язані. Попередній огляд тіла показав, що було вогнепальне поранення в голову.

Встановлювати особи російських військових, які катували чоловіків, будуть підрозділи СБУ.

Детальніше у відео Суспільного

2ogoloshenya