РФ обстріляла об'єкти інфраструктури на сході та в глибині України: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Розпочалася 83 доба героїчного захисту українцями своєї Батьківщини. Ворог не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку.

➖ На Донецькому напрямку ворог продовжує обстріли з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовує авіацію.

➖ На Лиманському напрямку противник вів наступальні дії в районі населеного пункту Дробишеве. Посилює угруповання військ.

➖ На Сєвєродонецькому напрямку ворог зазнав втрат та відійшов.

➖ На Бахмутському напрямку противник вів бойові дії в напрямку Вискрива, успіху не мав.

➖ На Авдіївському напрямку окупанти вели бойові дії в напрямку населеного пункту Кам’янка, успіху також не мали.

➖ На Курахівському напрямку противник вів наступ у напрямку Вугледара, успіху не мав.

На Бессарабському напрямку, внаслідок ракетного удару із російських літаків стратегічної авіації, в Білгород-Дністровському районі Одеської області уражено об’єкти цивільної інфраструктури, зруйновані приватні будівлі.

В акваторії Чорного моря, в районі острова Зміїний, відзначено ведення підйомно-рятувальних робіт на місці знищення російського десантного катера.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили п’ять повітряних цілей: літак Су-25, три БпЛА оперативно-тактичного рівня та крилату ракету.

Ударна авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневі удари з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, один зенітно-ракетний комплекс “Тор”, шість артилерійських систем, дванадцять одиниць бойової броньованої техніки та один автомобіль противника.

Загальні втрати ворога наразі уточнюються та незабаром будуть опубліковані в окремому зведенні, -додають у Генштабі.

2ogoloshenya