Росія вважає реальною свою капітуляцію, – екс-командувач армією США

Американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес стверджує, що Росія розглядає варіант капітуляції у війні проти України.

Про це колишній командувач військ США в Європі в 2014-2017 роках і ветеран війни в Іраку та Афганістані заявив у своєму твіттері.

Він також був командувачем об’єднаного командування НАТО в 2012-2014 роках.

Він наголосив, що про це свідчать не лише його особисті припущення, а й заяви російських дипломатів.

У Росії вважають реальною загрозу своєї капітуляції, – написав бригадний генерал Бен Ходжес. Американський військовий пояснив, що зробив цей висновок із заяв посла Росії у Вашингтоні Анатолія Антонова. Той напередодні в ефірі російського пропагандистського шоу прихвостня Кремля Соловйова заявив, що “капітуляції Москви в Україні не буде”.

Бен Ходжес процитував цю заяву і додав, що “це означає, що вони (представники Росії) справді розглядають цей сценарій як реальну можливість”.

Справа в тому, що росіяни вже не вперше говорять речі, яких справді бояться. Зате зі своїх телепомийок “годують” росіян брехнею.

Відомо, що Росія різко втрачає наступальні можливості на фронті. Однак при цьому обмежуються заявами із докорами на адресу Заходу. Зокрема, Путін назвав “помилкою” рішення Фінляндії вступити до НАТО.

У Генштабі ЗСУ також зазначили, що морально-психологічний стан у підрозділах супротивника залишається на низькому рівні, а ворожі підрозділи продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці.

Проте до ранку 16 травня противник не залишає спроб настання у Східній операційній зоні. Противник намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямі. Незважаючи на втрати, продовжує вести наступ і на: Лиманському, Сєверодонецькому, Авдіївському, Курахівському напрямках.

2ogoloshenya