Є наказ Президента – зробити все можливе та неможливе, щоб витягнути наших звідти, - Верещук про "Азовсталь"

Нам не варто перебільшувати вплив світових лідерів. Бо, якби цей вплив був належним, не було б війни.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала , міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук .

Серце країни зараз – це Азовсталь. Крім азовців, там наші ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона.

Є наказ Президента – зробити все можливе та неможливе, щоб витягнути наших звідти. Команда працює. Перемовини з ворогом дуже складні. Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути наших хлопців. Усіх. Живими, - запевнила Верещук.

Нагадаємо, у бомбосховищах на заводі "Азовсталь" у Маріуполі перебуваються тисячі людей, серед них військові та цивільні: жінки, діти, літні люди. "Азовсталь" під постійними обстрілами російської армії. Майже половина військових, які там знаходяться мають важкі поранення.

Раніше Верещук повідомила, що Україна пропонує обміняти важкопоранених бійців, які перебувають на "Азовсталі",  на полонених росіян за стандартними процедурами. Наразі тривають перемовини. РФ не погодилася на процедуру екстракшн.

2ogoloshenya