"Ми не збираємось бути мучениками": "Азовець" розповів, за що зараз борються в Маріуполі та попросив максимально поширювати інформацію про "Азовсталь"

Захисник "Азовсталі" розповів, за що зараз борються в Маріуполі: "Як і раніше, сповнені хоробрості".

Головна мрія багатьох — знову вийти на вулицю та побачитися з рідними

Не називати мучениками і продовжувати працювати над розповсюдженням інформації про Маріуполь — такі нехитрі прохання звучать у воєнний час від представника полку "Азов" Давида Хіміка. Поки влада України співпрацює з іншими країнами для допомоги захисникам на "Азовсталі", воїн переконує — хоч умови і жахливі, але бій противник отримує завжди.

За словами бійця, спостерігати за життям на Азовсталі не завжди просто. Сам Давид якийсь час відвів на "прокручування" життя в голові — вдалося навіть згадати дитинство та найефектніші моменти, прожиті у мирний час. Більшість же його товаришів по службі витрачають вільний від боїв час на мрії про майбутнє.

"Дуже багато чую від хлопців, що коли вийдуть — одружаться і заведуть дітей, напевно, це основні плани всіх, хто ще не встиг, — розповідає Давид Хімік. — Хлопці, які вже мають дружин та дітей, коли вдається побачити відео з дітьми — ридають і усміхаються одночасно..."

Військовослужбовець пояснює — у такі моменти, спостерігаючи, ти розумієш, як саме протікає життя.

Умови ж на "Азовсталі" щодня дедалі більше погіршуються, адже супротивник звіріє. За словами бійця, окупанти регулярно використовують авіацію, артилерію та все інше, що у них є. Проте захисники Маріуполя продовжують гідно давати відсіч.

Хімік просить українців не називати військових, які опинилися на "Азовсталі", мучениками. Причина проста — вони зараз борються не лише за Україну, а й за своє життя. Замість жалю та зарахування до рангу святих хлопець просить підтримки. Вона, на його думку, зараз має полягати в інформаційній роботі. Воїн просить "кричати всім" про маріупольських захисників — щоб світ не міг пройти повз.

2ogoloshenya