США відправлять Україні ударних безпілотників на понад 17 мільйонів доларів

Міністерство оборони США повідомило про надання Україні чергової важливої військової допомоги. Наші військові отримають потужну зброю для ефективної ліквідації російських окупантів.

Про це пише 24 канал.

У Міноборони США, уклали контракт на виробництво безпілотників Switchblade, які згодом передадуть для України. Сума угоди з виробниками склала 17,8 мільйона доларів. Як повідомив представник відомства, Росія не збирається зупиняти війну проти України, тому ударні безпілотники – важлива та необхідна допомога для наших воїнів.

Також повідомляється, що ця партія дронів буде придбана та доставлена в Україну в рамках фінансування Ініціативи сприяння безпеці України, яке було прийняте у рамках додаткового фінансування для України. Відповідний законопроєкт було ухвалено в середині березня.

Одна з головних переваг Switchblade – мобільність. Комплекс дуже малий та компактний, його можна носити навіть у рюкзаку. Наразі існує дві модифікації цих дронів – Switchblade 300 та Switchblade 600. Наші герої ЗСУ вже показали, як вправно б'ють ворога за допомогою Switchblade – виробник подарував бійцям сотню комплексів до Великодня.

У Міноборони США повідомили, що наразі вже виділили понад 136 мільйонів доларів з тих 300, які передбачені законом. Загалом допомогу Україні нададуть через 8 контрактів, наші герої отримають безпілотники, високоточну зброю, пристрої для комунікації, медичне обладнання, харчування та біноклі. Окрім того, передбачається заміна американських запасів снарядів для Javelin і Stinger, а також компонентів боєприпасів.

2ogoloshenya