Біля острова Зміїний горить фрегат РФ, ймовірно підбитий українським "Нептуном" (ВІДЕО)

Інформацію перевіряють чотири розвідники країн НАТО.

Біля острова Зміїний у Чорному морі палає фрегат ВМС РФ "Адмірал Макаров".

Ймовірно, його підбив протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" ВМС України. Розвідувальні літаки та безпілотники країн НАТО наразі проводять перевірку інформації

Про це повідомляє одеське видання "Думская", а також defence-ua.

Зазначається, що згідно з даними сервісу Flightradar, наразі розвідку щодо підтвердження російського фрегата проводять два літаки дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛВ) Boeing E-3A Sentry, ще один літак ДРЛВ RC-135W та один безпілотник RQ-4 Global Hawk. Усім вони підпорядковуються розвідникам країн НАТО.

У defence-ua зауважили, що Boeing E-3A Sentry "лише "обережно зазирнули" в Чорне море, а RC-135W та RQ-4 Global Hawk літають безпосередньо над ним – причому останній "намотав" вже не одне коло".

Раніше з'явилась інформація, що на борту російського фрегата проєкту 11356Р типу "Буревісник" "Адмірал Макаров", який знаходиться поблизу острова Зміїний, стався вибух із подальшим горінням.

Як передає "Думская", над цим районом акваторії Чорного моря наразі кружляє ворожа авіація. Крім того, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли російські рятувальні судна.

Інформація про вибух на судні з'явилася в соцмережах ще вчора ввечері. Сьогодні "Думская" отримала підтвердження цьому. Окрім того, горіння російського судна зафіксував супутник.

Крім того, про пошкодження російського корабля повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму телеграмі. Він натякнув, що ворожий корабель підбив саме протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" ВМС України.

"Є такий "Адмірал Макаров", у нього є ще "брат" - "Адмірал Ессен". Людина та корабель. Йому стало дуже погано. Знову покарав бог моря цих негідників. І ще один російський військовий корабель ну не повністю пішов куди треба, але отримав достатньо і, сподіваюся, скоро теж піде теж туди, куди потрібно", – заявив Гончаренко.

У Кремлі відмовилися коментувати новину про пожежу на фрегаті.

2ogoloshenya