Лавров поскаржився, що Україна саботує переговори з Росією

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров висловив невдоволення тим, як Україна веде переговори з країною-агресором — росією.

В інтерв'ю італійської телекомпанії Mediaset глава російського зовнішньополітичного відомства заявив, що під час березневих переговорів у Стамбулі намітилися "деякі контури угоди", повідомляє прокремлівське агентство РИА Новости.

За його словами, Україна нібито висловила готовність бути нейтральною, позаблоковою та без'ядерною країною, де їй надали б гарантії безпеки.

"Але зараз намагаються вже по-іншому вибудовувати переговори, бажаючи спочатку від Заходу отримати гарантії безпеки, хоча спочатку ці гарантії мали погоджуватися всіма разом, включаючи рф", - додав Лавров.

Міністр закордонних справ країни-агресора нарік, що українська сторона нібито протягом одного дня може поміняти позицію кілька разів.

"Чув, як Зеленський сказав, що ми демілітаризацію та денацифікацію навіть не обговорюватимемо на переговорах. Вони саботують ці переговори - так само, як і вісім років Мінські домовленості", - висловив невдоволення Лавров.

2ogoloshenya