У багажник заповзла дівчинка, її зґвалтували: казахстанець розповів жахливу історію з Ворзеля

Правоохоронці та правозахисники фіксують випадки зґвалтувань з боку російських військових на території України. Один із них стався у Ворзелі Київської області.

Про одну з них ексклюзивно сайту 24 каналу розповів громадянин Казахстану Костянтин Кястутисович, який рятував людей з окупованих територій.

"Врятуйте мене"

Костянтин Кястутисович місяць рятував людей з окупованого Ворзеля. В одному із районів була основна концентрація сил росіян. Там стояло озброєння і проживали окупанти. Звідти надходило багато прохань про допомогу, бо людей не випускали навіть на евакуацію. Співрозмовник розповів, що мешканців там тримали, як живий щит – жінок, дітей, осіб похилого віку. Люди жили без їжі, тому він вирішив відвезти їм гуманітарну допомогу. Я під'їхав і виклав із багажника продукти. У цей момент у багажник заповзла дівчинка. Я не бачив її навіть. Я побачив, коли вже від'їхав, що у мене між сидіннями лежить дитина, яка притислася. Коли я побачив її погляд, вона просто сказала: "Врятуйте мене". Я тоді такий страх пережив, бо розумів, що щось не так, і її можуть шукати......– пригадав чоловік.

Кястутисович врятував понад 100 українців із окупованих росіянами територій Київщини.

image

Використовуючи документи іноземця, він проїжджав ворожі блокпости та привозив гуманітарну допомогу. Окрім цього, чоловік вивозив людей із небезпечних місць. Костянтин народився у Казахстані, але змушений був попросити політичного притулку в України. Все тому, що на батьківщині зіштовхнувся із тиском через свою правозахисну діяльність. Так він оселився у Бучі.

Жахлива історія дівчини

За словами Кястутисовича, 15-річна дівчинка так лежала до українського блокпоста – навіть не піднімалася. Згодом вона розповіла, що її зґвалтували та знущалися. На очах дитину вбили 14-річного хлопчика, а матір підстрелили. Жінка два дні спливала кров'ю і згодом померла. Сама дівчинка просиділа у підвалі десять днів.

Коли вона розповіла мені всю цю історію, то я дві доби не спав. Я не поїхав наступного дня до Ворзеля, я просто плакав. Я не міг уявити, що у 21 столітті таке можуть творити люди. Це були 20-річні парубки, росіяни, які з неї знущалися. Вони пили, ґвалтували її, знімали це телефоном. Вони фактично показували на ній усю ненависть до України, на цій 15-річній дівчинці, – розповів чоловік.

Наразі дівчинку відправили до Латвії, де вона проходить реабілітацію.

2ogoloshenya