На Харківщині у бою з російськими окупантами загинув зенітник Артем Слісарчук

Президент України присвоїв Артему Слісарчуку звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

Артем Слісарчук старший лейтенант, начальник зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї Шепетівського зенітного ракетного полку Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

Артем пройшов шлях від солдата до офіцера. Займав посади оператора зенітної ракетної обслуги, командира відділення-старшого оператора радіолокаційної станції відділення бойового управління, заступника начальника зенітної ракетної обслуги. Військовий не зупинявся на досягнутому, завжди йшов вперед. Тому вирішив вступити до Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, пише Генеральний штаб ЗСУ 

Його офіцерська кар’єра почалася з посади начальника зенітної ракетної обслуги. З перших днів своєї ротацій в районі проведення антитерористичної операції, Артем показав себе прикладом мужності і патріотизму. Час минав, а з колись солдата Слісарчука Артема – виріс справжній зразковий офіцер українського війська. За його плечима було близько десятка ротацій в АТО/ООС.

Від початку повномасштабного вторгнення він разом із побратимами виконував бойове завдання на Харківщині. Черговий виїзд на лінію зіткнення, на жаль, став для Артема останнім.

Він героїчно загинув 24 березня 2022 року під час ведення протиповітряного бою з авіацією ворога.

Посмертно Артему Слісарчуку присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Вічна пам'ять Герою!

2ogoloshenya