Виявлених тіл загиблих під час окупації мирних людей на Київщині – вже понад 720, – МВС

Правоохоронці продовжують розслідування воєнних злочинів, які здійснила російська армія на території України. Лише на території Київської області з початку війни зафіксовано понад 3050 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених російськими військовими.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Правоохоронці розслідують 1463 фактів за порушення законів та звичаїв війни, вчинених російськими окупантами в Київській області. Серед них і вбивство мирних мешканців.

"Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині в результаті російської агресії становить вже понад 720 осіб. Ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти", – розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Поліцейські продовжують проводити зачистку територій, які були в окупації російських військ, виявляти осіб, які співпрацювали з ворогом, встановлювати потерпілих від російської агресії, фіксувати руйнування та оглядати тіла загиблих.

За даними поліції, є факти, що окупанти впритул розстрілювали цілими родинами. Також вони розстрілювали автомобілі, якими мирні мешканці намагалися евакуюватися.

На автодорозі поблизу села Гавронщина поліцейські Київщини виявили розстріляний російськими військовими легковий автомобіль. Як з’ясувалось, в середині березня під час наступу агресора місцеві жителі намагалися евакуюватися, але дорогою їх розстріляли окупанти. На місці загинули двоє дітей, 2-річний хлопчик та 14-річний підліток, а також жінки 30, 50 та 70 років. Чоловіку, який був за кермом, вдалося вижити. З тяжкими пораненнями водій був госпіталізований.

2ogoloshenya