Влада Маріуполя повідомила про депортацію росіянами 33,5 тис. мешканців

Людей незаконно вивезли на територію так званої ДНР та РФ.

Служби Маріупольської міської ради вже зафіксували 33,5 тисячі маріупольців, яких незаконно депортували російські окупанти. 

Про це повідомив міський голова Вадим Бойченко в ефірі телемарафону UAразом, інформує Маріупольська міська рада.

«Ми вже зафіксували 33,5 тисячі жителів Маріуполя, яких примусово депортували до так званої ДНР або до РФ. Ми верифікували цих людей з реєстром громади міста. Сьогодні займаємось порятунком маріупольців, яких незаконно вивезли на територію ворога. Вже декілька посольств європейських держав долучилося до цього процесу. Через різні країни ми повертаємо людей до України», – повідомив Вадим Бойченко.

Також Вадим Бойченко наголосив, що зараз йде збір доказів щодо воєнних злочинів Росії в Маріуполі. Після чого ці дані мають отримати юридичну оцінку з боку міжнародних інституцій у сфері кримінального права.

Окрім того, сьогодні голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв’ю CNN розповів, що лише за попередніми підрахунками у Маріуполі загинули 22 тисячі людей.

1 5

Їх ховають навіть вздовж доріг.

1 4

«Ситуація з Маріуполем ускладнює коментування кількості втрат, місто в облозі та блокаді. Ми зараз обговорюємо від 20 до 22 тисяч загиблих у Маріуполі», - сказав Кириленко.

2ogoloshenya