Наступ окупантів на Донбасі може розпочатися найближчим часом — Міноборони

Росія майже закінчила підготовку до наступальної операції на Донбасі, заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в Медіа Центрі Україна.

Речник повідомив, що російські окупанти продовжують перегруповувати війська для наступу у східній операційній зоні, нарощують систему управління та матеріально-технічного забезпечення, пише НВ.

Основні зусилля ворога спрямовані на підготовку до розгрому угруповання Об'єднаних сил, встановлення повного контролю над Донецькою і Луганською областями та забезпечення стійкого сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Також росіяни намагаються покращити тактичне положення у Південнобузькому районі та закріпитися в адміністративних межах Херсонської області. Частину підрозділів окупанти залишили в Гомельській області Білорусі та Брянській і Бєлгородській областях Росії, ймовірно, щоб демонструвати там свою військову присутність та сковувати українські війська, додав Мотузяник.

«За нашою інформацією, противник перейшов до фази завершення відновлення своїх підрозділів і перекидання їх на території Донецької та Луганської областей. Ми прогнозуємо, що активні бойові дії розпочнуться на цих територіях десь найближчим часом. Водночас українська армія готова до цього. Ми не можемо прогнозувати, коли це станеться, є повідомлення західних джерел. Водночас противник вже майже закінчив підготовку до наступальної операції», — сказав він.

2ogoloshenya