У Маріуполі тоне іноземне судно, яке обстріляли окупанти

У порту Маріуполя тоне обстріляне росіянами цивільне судно Azburg. Воно перебуває під прапором Домінікани, а власником корабля є Мальта.

Росіяни влучили в судно під час чергового обстрілу Маріуполя 4 квітня. Воно було біля одного з причалів, інформує "24 канал".

Капітан подав сигнал SOS

У машинному відділенні спалахнула пожежа. Один член екіпажу поранений. Капітан на міжнародному каналі морської безпеки подав сигнал "SOS".

"Увага! Увага! Судно під прапором Домініканської Республіки було жорстоко розгромлене, все розгромлене, мостик – розгромлений. Пожежа в машинному відсіку. Є поранені", – мовилось у повідомленні капітана.

Екіпаж складається з 12 людей, там є жінка, пише "Думська". Корабель Azburg прибув у порт Маріуполя 23 лютого з Болгарії.

Через пробоїну судно почало тонути, а пожежа охоплювала все більшу площу. Морські прикордонники надали допомогу пораненому та евакуювали екіпаж у безпечне місце.

Пожежа досі палає, судно йде під воду. Через постійні обстріли його неможливо врятувати.

Пожежа досі палає, судно йде під воду. Через постійні обстріли його неможливо врятувати.

Це вже 5 випадок, коли Росія обстрілює цивільні судна. Досі у Маріупольському порту перебувають 5 іноземних цивільних суден. Вони – під прапорами Мальти, Домініканської Республіки, Ямайки та Ліберії. На борту є екіпаж, що складається з громадян Болгарії, Туреччини, Азербайджану, України, Росії.

У МВС наголосили, що через незаконні та нелюдські дії росіян цивільні моряки постійно перебувають під смертельною загрозою.

2ogoloshenya