Росія повністю провалила три цілі в Україні — Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія повністю провалила три цілі, які переслідувала перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Держдепу.

"Росія мала три цілі: підпорядкувати Україну своїй волі, заперечити її суверенітет та її незалежність; встановити російську владу; і розділити Захід, розділити Альянс. І на всіх трьох фронтах це провалилося. Україна тепер більш об’єднана. Суверенна, незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Володимир Путін", – заявив Блінкен.

За його словами, про поразку РФ свідчить, зокрема те, що російські війська відступили від Києва і, ймовірно, орієнтуються на Схід.

"Але пам'ятаймо, що вони (росіяни – ред.) все ще мають здатність спричиняти масову смерть і руйнування, в тому числі в таких місцях, як Київ, за допомогою авіації та ракет. І водночас вони можуть перегрупуватися", – сказав Блінкен.

Він додав, що Білий дім допомагає Україні збирати докази воєнних злочинів РФ, щоб передати їх у відповідні інституції. Говорячи про ймовірність зустрічі президентів України та РФ, держсекретар сказав: "Ми робимо все можливе, щоб зміцнити руку України за столом переговорів, включно з потенційною зустріччю президента Зеленського та президента Путіна".

2ogoloshenya