Не було патронів, а іржаве спорядження розвалювалося у руках: студенти з «ДНР» розповіли про свою «мобілізацію»

Російсько-окупаційні сили «мобілізували» на війну проти України студентів перших-других курсів з вишів, підконтрольних бойовикам «ДНР». Ті розповіли, що їх забрали на війну без проходження медкомісії, а у руки видали старе іржаве спорядження.

Про це «мобілізовані» із «ДНР» солдати розповіли на брифінгу 31 березня, інформує "Громадське".

За їхніми словами, «мобілізовані» думали, що їх везуть на територію рф для проведення «навчання молодого бійця», а деякі взводи сформували вже на території України.

Завданням «мобілізованих», який привезли до села Веселе Харківської області, було: виривати опорні пункти для блокпостів, перевіряти машини, записувати та передавати ці дані та застосовувати сигнальні ракети у разі нападу.

За словами солдатів, зброю їм видали у Макіївці: «Видали автомати та штик-ніж, чотири магазини (за які ми несли відповідальність) і все. У нас не було патронів».

Владислав Васильченко, другокурсник-програміст родом з Макіївки, розповів, що «мобілізованим» показували як збирати-розбирати зброю під час їх перевезення поїздом.

«Більшість зброї була іржавою. Був приклад: в одного хлопця, який витягнув пружини зі ствольного короба, вона була настільки іржавою, що розпалася у нього в руках», ㅡ сказав він.

19-річний Юрій Сікач, першокурсник «Академії управління», розповів, що серед спорядження були ремні з радянськими значками та каски часів Другої світової війни, які розбиралися при падінні з висоти в один метр.

За словами солдатів, їх поселили у неотопленій школі, дехто жив у покинутих будівлях. Перші кілька днів «мобілізованих» не годували, а при розміщенні заявили: «Якщо щось хочете, робіть самі». При цьому місцеві жителі добре до них ставилися та допомагали.

"Ми шукали де можна роздобути воду, питали мирних жителів, вони підказали де колодязь. Їжа ㅡ два рази день, польова кухня без м'яса. Хліб, як я зрозумів, нам один раз привезли, бо бачив етикетку. Привезли 11 березня і до 20-го хліб з цим маркуванням так і роздавали», ㅡ сказав один із солдатів.

За словами «мобілізованих», серед них була купа хворих, ніякого медичного забезпечення не було: «У нас у взводі було 25 людей, а фактично здорових 15 і те, всі кашляли».

#stoprussia

2ogoloshenya