Росія готує «великий терор» у Херсоні: «Навіть якщо доведеться депортувати півміста» — Times

РФ задумує влаштувати «великий терор» у Херсоні, викрадаючи місцевих жителів та переправляючи їх через російський кордон, повідомляє Times.

Британське видання посилається на лист, ймовірно, написаний співробітником ФСБ РФ, передає НВ.

В ньому наголошується, що Кремль більше не бажає «грати по-хорошому» з протестувальниками в українському місті, де люди щодня виходять на вулиці, кидаючи виклик окупантам.

Зазначається, що російські загарбники готуються забирати людей із будинків посеред ночі. «Навіть якщо нам доведеться депортувати півміста — ми до цього готові», — йдеться в листі.

Раніше з’явилася інформація, що кремлівський режим планує організувати на тимчасово захоплених територіях Херсонської області фейковий референдум про створення так званої народної республіки. Херсонська облрада підкреслила, що ніколи не ухвалить таке рішення.

Жителі Херсона регулярно виходять на мирні мітинги на підтримку України. 22 березня окупанти застосували проти протестувальників сльозогінний газ і світлошумові гранати.

В МЗС України повідомили, що Росія відмовляється створити гуманітарний коридор для евакуації цивільних та доставки продуктів до Херсона, а гуманітарна ситуація у місті стрімко погіршується.

2ogoloshenya