У сусідній камері когось катували, були чутні крики – звільнений мер Мелітополя дав перше інтерв'ю

Звільнений з полону мер Мелітополя Іван Федоров розповів, як на нього тиснули російські окупанти.

 «Я перебував у СІЗО Мелітополя. У камері, коли зі мною були переговори, коли від мене треба було щось отримати, часом було п'ять, шість, сім військових зі зброєю», - пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Вони мене руками не чіпали, але повірте, що сім людей зі зброєю, які знаходяться поруч, достатньо, щоб переконливо довести свою позицію. Або в сусідній камері когось катували - і були чутні ті крики, які точно психологічно тиснуть так, що це абсолютно точно можна порівняти з тиском, тортурами і так далі. Тому всі ці шість днів були досить тяжкі», — розповів Федоров.

За словами мера, перша спроба його обміну виявилася невдалою. При цьому його возили у автомобілі 7 годин з мішком на голові. Окупанти ставили Федорову цілий ряд вимог.

«Від мене хотіли отримати заяву про звільнення, від мене хотіли отримати якісь документи на призначення якихось заступників, виконання якихось обов'язків. Але ці люди абсолютно безграмотні, нічого не розуміють в українському законодавстві. У нас мер своїм розчерком пера не може звільнитися з роботи, його відставку мають прийняти депутати міської ради. Вони не розуміють, що міський голова не може призначити заступника, за це мають проголосувати депутати міської ради».

Нагадаємо, напередодні, 16 березня, мера Мелітополя Івана Федорова обміняли на 9 полонених російських військових.

2ogoloshenya