Асад пообіцяв надати росії для війни в Україні 40 000 бойовиків – розвідка

Сирійські найманці розглядають участь у війні на боці рф як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції до країн Європейського Союзу.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляє у Фейсбуці.

Командування російської воєнної бази Хмеймім у Сирії отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків.

15 березня для участі в бойових діях проти України з воєнної бази Хмеймім до росії були відправлені 150 найманців.

За інформацією воєнної розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для війни в Україні 40000 бойовиків.

Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило “бойовий дух” сирійців, зауважили у розвідці.

До того ж, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибули понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС.

#stoprussia

2ogoloshenya