Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Вища контрольна палата Польщі (NIK) почала перевірку у 8-ми воєводствах, серед яких і Малопольське з ужендом у Кракові. Все через те, що розгляд документів іноземців надто затягують.

Як повідомляє YAVP.PL із посиланням на Tokfm.pl, воєвод та інших посадовців перевіряють на готовність ефективно обслуговувати іноземців. Крім того, NIK хоче дізнатися, які витрати несе бюджет через бездіяльність воєвод або надмірно тривалий розгляд справ щодо легалізації громадян інших держав.

На сьогодні найбільше скарг від іноземців на неможливість вчасно отримати дозвіл на проживання надходить до Вищого адміністративного суду у Вроцлаві. Все частіше з’являються вони також і у Варшаві, Кракові, Гданську, Катовіцах, Познані, Ольштині та Любліні. Заявники, а це переважно українці, пишуть, що їхні справи замість одного, максимум двох місяців розглядаються рік або навіть більше. Рекордний термін зволікання по справі, яка дійшла до суду – 522 дні!

Вищий адмінсуд у Вроцлаві вже ухвалив понад 100 рішень за скаргами щодо повільного розгляду воєводою Нижньосілезького воєводства заяв на надання тимчасових дозволів на проживання. У більше 40 з них суд призначив виплату компенсацій постраждалим сторонам.

Подібна ситуація й в інших воєводствах, хоча там таких справ розглядається помітно менше. Зокрема, до суду в Гданську надійшло 10 скарг, у Кракові – 11.

Результати своєї перевірки та рекомендації Вища контрольна палата Польщі найбільш ймовірно опублікує наприкінці другого кварталу 2019 року.

Джерело. 

2ogoloshenya