Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

РФ може в 2019 році обміняти українських моряків, затриманих після російської агресії в Чорному морі, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні.

"Зараз обміняти українських моряків неможливо. Треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. Багато залежить від української сторони, - наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості", — повідомило російське високопоставлене дипломатичне джерело.

Співрозмовники в українських урядових і парламентських колах заявили, що обмін, ймовірно, відбудеться після президентських виборів в країні.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина". Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Джерело. 

2ogoloshenya