Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

5 і 6 січня відбудеться грандіозна подія в історії України: вперше за 300 років Українська православна церква здобуде абсолютну незалежність.

З кожною такою подією ми ближче до формування української національної ідеї. Велика делегація їде у Стамбул на чолі із президентом України Петром Порошенком.

Будемо дивитися у прямому ефірі церемонію надання Томосу на "Прямому" каналі.

Дві країни, дві студії: студія у Стамбулі із Тарасом Березовцем, студія у Києві - студія з експертами.

 

Про те, який історичний шлях до надання автокефалії пройшла українська православна церква читайте у матеріалі "Прямого": Від хрещення до Томоса: етапи становлення української церкви.

Про те, яким може бути український Томос про автокефалію читайте у матеріалі "Прямого": Автокефалія незворотня: що ухвалив Священний Синод у Константинополі 29 листопада.

Нагадаємо, що 15 грудня в Софіївському соборі Києва відбувся Об'єднавчий Собор українських православних церков. Про те, як відбувався Собор читайте у матеріалі "Прямого": Софія Київська, Митрополит Галльський та майбутня церква: як відбуватиметься Об'єднавчий Собор.

Також "Прямий" вів онлайн-трансляцію Об'єднавчого Собору.

Під час Собору за титул предстоятеля Української православної церкви боролися представник УПЦ МП - митрополит Вінницький і Барський Симеон та представник УПЦ КП, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. В результаті двох турів виборів переміг - представник УПЦ КП Епіфаній, який отримав титул Митрополита Київського та всієї України. Що відомо про Епіфанія - читайте у матеріалі "Прямого".

Також читайте ексклюзивне інтерв'ю з новообраним предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Зазначимо, що Верховна Рада ухвалила внесення змін до Закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій за номером 5309 . Відтепер церква, яка є частиною чи управління якої здійснюється з держави-агресора повинна відображати це у власній назві. Про те, як зміниться назва і яка подальша доля Української православної церкви Московського патріархату читайте у матеріалі "Прямого": Геть від Московського Патріархату: про що йдеться в новому законі про перейменування церков.

Джерело. 

2ogoloshenya