14 червня 2018 року Генеральна прокуратура України (ГПУ) закрила кримінальне провадження щодо діяльності логістичного оператора Нова Пошта через відсутність складу злочину.

Про це повідомили представники Генпрокуратури, йдеться в прес-релізі компанії.

"Ми з самого початку були впевнені, що справа проти Нової Пошти буде закрита", - зазначив співвласник Нової Пошти В'ячеслав Клімов.

Нагадаємо, що 16 березня працівники ГПУ провели обшуки в низці офісів Нової Пошти в Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Полтаві. Компанію підозрювали в несплаті податків.

У ГПУ повідомили, що проводиться досудове слідство за фактами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу.

Прес-секретар ГПУ Лариси Сарган заявила про вилучення в офісах і на складах компанії неврахованої в касі і бухгалтерських документах готівки.

При цьому сама Нова пошта заперечувала цю інформацію.

Крім того, генеральний прокурор Юрій Луценко звинувачував Нову Пошту в незаконному пересиланні наркотиків і алкоголю.

Нова пошта - оператор на ринку експрес-доставки поштових відправлень по Україні, створений в 2001 році. Мережа компанії складається з понад 2,3 тис. відділень по всій Україні. Автопарк компанії налічує понад 3,6 тис. автомобілів. У 2017 році компанія доставила більше 145 млн відправлень.

Джерело

 

2ogoloshenya