Результат пошуку зображень за запитом "додаток до атестата"

Випускникам шкіл, що вступатимуть до вишів, потрібно самостійно розраховувати середній бал атестата. Внесення відповідного запису в додаток до атестата не передбачено в затверджених КМУ зразках документів про повну загальну середню освіту.

Відповідне роз’яснення надає МОН у листі керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації, закладів вищої та загальної середньої освіти, ДП «Інфоресурс».

Зокрема, під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді –  випускникові школи треба самому порахувати середній бал атестата. Перевірятимуть правильність обчислення приймальні комісії закладів вищої освіти.

Як саме розраховується бал, визначено в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі. Так, він обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Водночас предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються.

Зверніть увагу: якщо в додатку до атестата все ж зазначений середній бал, то обов’язково потрібно перевірити, чи за правильною методикою він розрахований. Якщо за неправильною, то вступнику потрібно самостійно розрахувати бал за правильною методикою і вказувати його під час подання заяв. При цьому атестат з неправильно розрахованим середнім балом є дійсним.

МОН також нагадало, що в разі подання заяв в електронному вигляді вступник зазначає середній бал в особистому кабінеті. Якщо потім він виявить помилку в розрахунку, то може самостійно її виправити до подання першої заяви.

Раніше МОН подовжило термін внесення до ЄДЕБО небюджетних конкурсних пропозицій до 30 червня 2018 року. Таке рішення було ухвалене як виняток у зв’язку з численними зверненнями закладів вищої освіти, які не встигли своєчасно внести зазначену інформацію.

Також на сайті МОН уже розміщено відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступної кампанії 2018 для вступників на всі рівні та приймальних комісій.

2ogoloshenya