Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

 

У цей день дуже легко виконати будь-яке бажання.

Сьогодні, 21 червня 2018 о 13.07 за київським часом настав момент літнього сонцестояння. Тривалість найдовшого дня становитиме 17 години і 33 хвилини.

Літнє сонцестояння, або, як ще його називають – «сонцеворот», означає найбільшу тривалість світлого часу доби. Саме на 20 або 21 червня (залежно від року) припадає найдовший світловий день і найкоротша ніч у нашому регіоні.

Не зважаючи на те, що літо з цієї миті фактично тільки починається, Сонце вже повертає на осінь – тривалість дня піде на спад.

Літній сонцеворот святкували язичники. В день літнього сонцестояння у дохристиянський період відзначали свято середини літа — Літу. Цього дня стрибали через багаття, співали пісень, купалися, танцювали і веселилися. Свято втілювало достаток, родючість, щастя, життєрадісність, а тому готували їжу і спали на природі.

До дня літнього сонцестояння належить і одне з головних слов’янських свят — день Івана Купала (Купайло). Свято Івана Купала відзначають у багатьох слов’янських країнах. У Литві він відомий як Ладо, в Польщі — як Соботки, в Україні – Купала, або Купайло.

Традиційно на Купайла збирали цілющі трави, запалювали вогні, купалися чи обливалися водою, ворожили.

Незаміжні дівчата плели вінки і, вставивши в них запалені свічки, спускали на воду. Доля дівчини передрікалася за «поведінкою» віночка. Потенційні наречені намагалися впіймати вінок коханої дівчини.

Також у цю ніч шукали цвіт папороті, що обіцяє тому, хто його знайде, щастя і неймовірні багатства. Але, за повір’ям, на шукачів чатувало безліч небезпек, тому сміливців знаходилося небагато. На світанку народне свято закінчується.

Цікаво, що цей день відзначали й інші народи. Кельти вірили, що в День літнього сонцестояння все нечисте має особливу силу. Оскільки зло прийнято відганяти вогнем, у цей день всі святкові заходи проводяться в основному навколо багаття. Люди приносять на свято багато зелені і квітів, які символізують початок нового життя, народження любові.

Шотландці котять із гори обвиті соломою та запалені колеса. Часто при цьому проводяться і ворожіння.

В Іспанії день сонцестояння називають «Ніч Святого Хуана». Це улюблена літня подія. Традицією урочистості дуже схожі, хоча є і національні нюанси. Тут самий сонячний день символізує перемогу світлих сил над темними, добра над злом. Молодь перестрибуючи через багаття, спалює за собою все погане.

Астрологи радять у цей день загадати найзаповітніше бажання. Потрібно всього лише подивитися на Сонце і подумати про те, чого хочеться. Якщо ви на природі, киньте в багаття що-небудь непотрібне – стару річ, наприклад. При цьому промовте: “Сплачено”. Якщо в квартирі, то можна спалити щось дрібне над свічкою, хоча б клаптик паперу з написаним бажанням.

Щоб з’явилися гроші, треба взяти всі дрібні монеи зі свого гаманця і покласти її під поріг будинку або в якій-небудь отвір в вхідних дверей. Вважається, що зовсім скоро гроші з’являться у вашому житті, «самі прийдуть».

Якщо хочете змін, то ввечері потрібно перевернути якомога більше предметів у своєму будинку. Поставте чашки і стакани вверх дном, переверніть взуття, переверніть стільці. Все, що можна поставити навпаки або догори ногами – переверніть і поставте. Після цього скажіть «Будинок догори дном, інше життя почнеться з новим днем!». Лягайте спати. На ранок у міру необхідності можете повертати перевернуті предмети в їх звичний стан.

Також вважають, що найдовший день у році по-різному впливає на знаки зодіаку. Особливо вдалим 21 червня обіцяє бути для представників вогняних знаків, яких оберігає Сонце. Це — Леви, Овни, Стрільці.

Джерело

 

2ogoloshenya