Адвокат колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександра Єфремова Андрій Смірнов заявляє, що 76 свідків сторони обвинувачення дали свідчення на користь його підзахисного.

Однак Старобільський районний суд Луганської області в 11-й раз продовжив утримання під вартою Єфремова, - передають "Українські реалії" з посиланням нa ukranews.com.
Про це повідомив адвокат на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.
"Справа Олександра Єфремова / Alexander Efremov Case. Сьогодні, 15 червня 2018 року Старобільський районний суд Луганської області в одинадцятий раз продовжив утримання під вартою Олександру Єфремову. За два роки в'язниці ми шукали доказів провини. Однак замість цього знайшли інше:
1. 76 допитаних свідків сторони звинувачення, які не дали жодного прямого обвинувального свідчення.
2. 5 свідків звинувачення дали прямі свідчення під присягою в суді про те, що на них тиснуть прокурори, примушуючи до помилкових обвинувальним показаннями.
3. Троє свідків звинувачень, колишніх керівників УСБУ в Луганській області в 2014 році, дали прямі обвинувальні свідчення проти іншого свідка звинувачення - колишнього начальника УМВС в Луганській області В. Гуславського - близького соратника генпрокурора Юрія Луценка.
4. Прямі докази непроцесуальних контактів головуючого судді Пелиха А. А. з прокурором у справі, в неробочий для суду час. За замкненими дверима.
5. Незаконне продовження утримання під вартою. Дев'ять разів. За неіснуючої в кримінальному процесі процедури. Просто так, автоматично.
6. Покривання стороною обвинувачення встановлених судом осіб, ймовірно причетних до здачі адмінбудівель в Луганську в 2014 році.
7. Системна відмова судом у задоволенні клопотань сторони захисту у визнанні доказів неприпустимими при очевидних ознаках такої неприпустимості.
8. Відмова у відводі прокурора, який дискредитував себе в процесі не тільки незаконним тиском на суд і непроцесуальними контактами, а й прямо обвинуваченого окремими свідками в незаконних слідчих діях і примусу до дачі неправдивих свідчень.
9. Умисне приховування від громадськості відеотрансляцій судових засідань. Судова адміністрація України навмисне видаляє відео тих засідань, де захист надає розголосу факти упередженості суддів і їх непроцесуальні зустрічі з прокурорами в позаробочий час.
Справу розвалено повністю, доказів немає, правосуддя знищено. Крім усього іншого, у колегії суддів 20 серпня розпочнеться атестація. Безумовно, сторона захисту розцінює такий збіг з прямим політичним тиском на суд з метою винести беззаконне рішення ", - написав адвокат.

Джерело

2ogoloshenya