Народ, як власник не давав дозвіл на приватизацію Обленерго та Облгазів — вони мають бути НАЦІОНАЛІЗОВАНІ !

Обурений монополізацією Ахметовим обленерго, Коломойський заговорив про «націоналізацію» і «перезавантаження»

Олігарх Ігор Коломойський одним із можливих варіантів реформування країни називає націоналізацію із подальшим перерозподілом активів. Про це він повідомив в інтерв’ю Bihus.Info.

Відповідаючи на питання про основні економічні проблеми, олігарх Коломойський згадав про монополізацію Ахметовим українського енергетичного сектору та «націоналізацію», як один із варіантів економічних реформ в Україні.

«Країна не може існувати у конструкції, де священне право власності і при цьому Антимонопольний комітет дозволяє придбання двох обленерго. Країна не може бути корпорацією, навіть найбільш великою… От дехто сконцентрував деякі речі – і пізніше без нього не можна зробити ні кроку. Тоді країну треба перейменувати в ім’я великої корпорації, наприклад умовно Майкрософт, або треба перезавантажити країну», – відповів Коломойський.

Розміріковуючи над варіантами виходу Коломойський детально зупинився на варіанті “націоналізації”.

«Країна може потребувати перезавантаження, яке відбулось у 1917-му. Можливо доведеться з чистого листа все починати – загальна націоналізація і поїхали заново. Це один із варіантів. Це не означає, що пізніше буде соціалізм, не обов’язково. Просто перезавантаження. Як гра в монополію, знаєте?».

Наразі група Ріната Ахметова контролює понад 80% теплової енергогенерації, понад 80% видобутку енергетичного вугілля, Бурштинський енергоострів, через який може, але не здійснюється імпорт в Україну дешевшої електроенергії з Європи. З придбанням двох вказаних обленерго група ДТЕК також контролюватиме понад 35% потужностей країни по розподілу електроенергії в областях.

«За» дозвіл Ахметову голосували голова АМКУ Юрій Терентьєв, його заступниці Марія Ніжнік і Ніна Сідоренко, а також держуповноважена Марія Процишен. З присутніх на засіданні «против» голосували лише Світлана Панаіотіді і Агія Загребельська.

Джерело

2ogoloshenya