Голова Мінфіну прокоментував спроби Податкової забрати у волонтерів 19,5% зібраних на дрони коштів

Міністерство фінансів ініціюватиме зміни до постанови Кабміну для вирішення проблеми з претензіями Податкової служби до волонтерів, які збирають кошти на дрони.

Про це міністр фінансів України Сергій Марченко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Цензор.Нет.

"Хочу запевнити, що жодних податків з тих товарів, які передаються ЗСУ, сплачувати не потрібно. Це чинна норма Податкового кодексу. Тут не може бути жодних інших тлумачень. Наголошую, ті волонтери, хто офіційно ведуть свою діяльність для допомоги армії – не сплачує жодних податків", – наголосив міністр.

Водночас він не заперечив інформацію про те, що Податкова служба вимагає сплати податку на дохід фізичних осіб та військового збору з коштів, зібраних зареєстрованими волонтерами на закупівлю дронів.

Як писав БізнесЦензор, це пов'язано із необхідністю внесення змін до застарілої постанови Кабміну №112 від 2016 року. Тоді держава визначила список товарів та послуг, вартість яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб, однак дрони до цього переліку досі не внесли.

"Завтра на засідання уряду буде розглянуто питання щодо включення дронів в постанову Кабміну №112. Прошу своїх колег по уряду активно підключитись до вирішення цього питання", – запевнив Марченко.

Він також пообіцяв, що з боку уряду буде визначений уповноважений представник, який буде забезпечувати як постійну комунікацію так і вирішення проблемних питань які постійно виникають у волонтерському середовищі.

Як повідомлялося, Державна податкова служба почала вимагати сплатити податки з коштів, зібраних волонтерами на придбання дронів.

2ogoloshenya