Вночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву: серед загиблих дитина

Росія вчергове атакувала українську столицю ракетами.

Внаслідок цього, за попередньою інформацією, у Деснянському районі столиці загинули три людини. Як повідомили у КМВА станом на 7 ранку, йдеться про трьох загиблих, серед яких одна дитина 2012 року народження. Спочатку попередньо повідомлялося про трьох загиблих, серед яких двоє дітей.

Дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною йшла до укриття — воно, каже чоловік, було зачинене, передає Суспільне. Як розповіли місцеві кореспонденці Суспільного, уламки впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло", — каже Ярослав.

Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, серед яких — дитина. Усі в цей час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню тяжкості. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі.

Як розповіли Суспільному місцеві мешканці, люди не вперше не змогли потрапити до укриття.

“Осінню було таке, зимою не пам’ятаю. Це вже не перший раз, що закрито. А охоронець ще стверджував, що це рішення адміністрації. Що адміністрація дала вказівку закрити входи… Я хочу сховатися, чому мені закриті двері, я хочу жити”, — розповіла Суспільному місцева мешканка.

Чоловік, який був на місці трагедії, каже, що охоронець бомбосховища сам зачинився всередині укриття, до нього стукали жінки з дітьми, а він їх не впустив. За словами свідка, чоловік був нетверезий.

Жителька району розповіла кореспондентці Суспільного, що людей неодноразово виганяли зі сховища. За її словами, мешканці писали скарги і звернення з проханням забезпечити нормальні умови роботи укриття. За словами жінки, аварійні виходи з нього були зачинені. Вона також розповіла, що деякі кияни повідомляли про проблему у службу підтримки 15-51, але там відповідали, що зв’язувалися з адміністрацією і зі сховищем все в порядку.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують чому не було доступу до укриття в поліклініці. "Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати", — наголосив Кличко.

 

Водночас, за даними Київської міської військової адміністрації, серед трьох загиблих — одна дитина. Також травмовано десять людей, зокрема, одна дитина.

За інформаією Командування Повітряних Сил України, в небі над Києвом знищено 10 російських ракет.

2ogoloshenya