У Польщі відсторонили від посади спікера МЗС після його слів про Зеленського та Волинську трагедію — ЗМІ

У Польщі спікера Міністерства закордонних справ Лукаша Ясіна відправили у безстрокову відпустку через його заяви про Волинську трагедію та президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє RMF FM, передає НВ.

Радіо також уточнюють, що Ясін, імовірно, вже не повернеться на свою посаду.

«Офіційного представника МЗС Лукаша Ясіна відсторонено від виконання обов’язків, він перебуває у безстроковій відпустці, з якої, імовірно, не повернеться на свій пост», — ідеться в повідомленні.

20 травня представник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна заявив, що президент України Володимир Зеленський має вибачитися за Волинську трагедію 1943 року. Посол України в Польщі Василь Зварич назвав такий підхід неприйнятним.

Волинська трагедія — двосторонні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені Українською Повстанською Армією і польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів Шуцманшафт і радянських партизанів 1943 року під час Другої світової війни на Волині.

За даними Польщі, під час нацистської окупації українські націоналісти вбили 100 тисяч поляків. Варшава наполягає, що українців загинуло менше, ніж поляків.

2ogoloshenya